nieuws
Skycam nieuws:
Samenwerking met Roularta
Samenwerking met Maes Concept Immo

Veel gestelde vragen

Is kiezen voor luchtfotografie met een drone voordelig?

Een drone heeft als voordeel dat hij snel inzetbaar is, milieuvriendelijk is (elektrisch), weinig geluidsoverlast veroorzaakt en door de lage operating kosten een betaalbare antwoord biedt voor luchtfotografie en -video. Een groot pluspunt is dat je standpunten kan innemen die met helikopter of vliegtuig onmogelijk zijn, omdat er gevlogen wordt op lagere hoogte. Zo kan je vaak veel interessantere en beter gedetailleerde luchtfoto’s maken.

Het gebruik van drones kent echter ook zijn limieten: niet overal kan er zonder toestemming gevlogen worden. Het kan zijn dat voor het vliegen op locatie een toestemming aangevraagd moet worden. Een drone moet natuurlijk altijd buiten het luchtruim van de bemande luchtvaart blijven, maar dit vormt zeker geen probleem voor het maken van indrukwekkende luchtfoto’s. De drone blijft steeds onder een hoogte van 120 m wat ruim voldoende is voor mooie overzichtsopnamen. De drone moet altijd zichtbaar zijn voor de operator, dit gaat doorgaans over een bereik van 250 m.


Kan overal gefotografeerd worden?

Drones kunnen niet ingezet worden in het luchtruim waar de bemande luchtvaart actief is. Bovendien moet er steeds een speciale toestemming aangevraagd worden om  te kunnen vliegen met de drone. Een nieuwe wetgeving i.v.m. het gebruik van de drones voor commerciële opdrachten is momenteel nog in de maak en deze zal de markt voor luchtfotografie en luchtvideo beter reguleren. Wij volgen dit op de voet en doen telkens de nodige stappen om in orde te zijn met de toekomstige wetgeving.


Zijn luchtfoto’s altijd van voldoende kwaliteit om te vergroten?

Het belangrijkste onderdeel van elke drone is de camera. De drone beschikt over een camera met 12 megapixels voor scherpe foto's met een 1/2.3 inch Sony sensor. De lens is 20mm f/2.8 en heeft negen afzonderlijke lenselementen. Die elementen zijn nodig voor het maken van video's in de hoge 4K resolutie. De camera van de DJI Inspire 1 kan in de hoogste resolutie 30 frames per seconde opnemen, in de iets lagere resolutie van 1080p haalt de camera 60 fps. Uiteraard beschikt de DJI Inspire 1 over beeldstabilisatie, dankzij de Zenmuse X3 gimbal. Vanwege het beweegbare landingsgestel kun je altijd 360 graden opnames maken zonder dat de drone zelf in beeld komt. Dit alles zorgt ervoor dat er voldoende hoge kwaliteit is om de luchtfoto’s te vergroten.


Wat met de privacy wetgeving?

Skycam fotografeert enkel in opdracht. We fotograferen dus niet onrechtmatig huizen om deze foto’s daarna te koop aan te bieden. De opdrachtgever bepaalt dus of zijn/haar eigendom gefotografeerd mag worden. Foto’s van privé-woningen of bedrijfsgebouwen worden niet aan derden te koop aangeboden. We behouden wel het recht om luchtfoto’s te gebruiken in onze portfolio (gedrukt of online).


Kan Skycam ook binnen opnames maken?

De Skycam drone is redelijk groot (438 x 451 x 301mm), maar kan ook binnen ingezet worden, op voorwaarde dat de ruimte groot genoeg is. Bijvoorbeeld voor het maken van hoogte opnames in een groot magazijn voor een bedrijfsfolder of bedrijfsfilm.


Hoe wordt een luchtvideo geleverd?

Luchtvideo gemaakt via de gestabiliseerde cameradrone leveren we standaard onbewerkt aan zodat u zelf het materiaal kan selecteren voor gebruik op internet of in een HD bedrijfsvideo. Op aanvraag kunnen we ook montage laten maken door een professionele videoman Filip Vanderschelden.


Kan ik als particulier luchtfoto’s van mijn huis laten maken?

Door de komst van ingenieuze drones is het nu voor iedereen mogelijk om betaalbare luchtfoto’s te laten maken van zijn/haar woning. Een drone is snel inzetbaar, werkt elektrisch en is op een hoogte van een tiental meter bijna geluidloos. Omdat er geen helikopter en piloot ingehuurd moet worden, kunnen we de prijs zeer aantrekkelijk houden. Bovendien hebben we een speciaal tarief voor particulieren als de foto’s enkel voor privé-doeleinden gebruikt worden. Zo betaalt u niet extra voor commerciële rechten.